textiele werken zomerexpositie museum maassluisDe zomerexpositie 'Sien, Vos en het Vrouwenhuis' presenteert grotere mixed-media-textiel objecten van Ida Broekhart o.a. in de Podiumzaal van Museum Maassluis, Zuiddijk 16-18. Het monumentale pand met beeldentuin ligt in het historisch centrum, vlakbij het eeuwenoude marktplein met gezellige terrasjes en eetgelegenheden. 
Er hangen ook kleinere textiele (borduur-)werken van Ida en van Gerda Ploeg in het nagebootste Vrouwenhuis dat in het De Vrieskabinet huist op de benedenverdieping naast de Tuinzaal, waar hedendaagse kunst hangt van Maassluise kunstenaars. Tevens wordt er keramiek werk van Willy Minderhoud tentoongesteld.

Thema van de tentoonstelling 'Sien, Vos en het Vrouwenhuis' is de viering van 100 jaar Vrouwenkiesrecht in Nederland. De kunstwerken beelden dat op een bijzondere manier uit. Zij geven tevens de signature van de kunstenaars weer, want ieder werk verwoordt op eigen wijze de strijd om te emanciperen. Het is een signature door middel van geborduurde eigenzinnige vrouwen of door de verwijzingen naar de noodzaak van een beroep, maar ook door de oproep voor respect voor alle rassen of welke sexe dan ook. Want ondanks de 'Pride Amsterdam' worden alle hedendaagse normen en waarden ook in Nederland nog met voeten getreden. 

Expositie t/m zondag 4 augustus 2019.
Ida Broekhart: 
'Ode aan de Suffragettes'. 

Geen opmerkingen: