cv met tekst


Met haar abstracte mixed media kunst vestigt Ida Broekhart de aandacht op de intergenerationele balans. Door (industrieel) afval in kunstobjecten te verwerken wil de kunstenares een statement maken over de kringloop van moeder aarde. Een ander belangrijk thema is ‘Vrijheid’ in het algemeen en in het bijzonder voor vrouwen.

Jarenlang gaf Ida les op middelbare scholen. Nu blogt ze over de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid, feminisme  en textielkunst.
Haar mixed media textiele objecten werden in het boek 'Textiel leeft!' gepubliceerd, in de catalogus 'Kunstwerken voor Water' en ze was één van de 19 (inter-) nationale kunstenaars die door de stichting 'Aquarius' uitgekozen werd om te exposeren in het Provinciehuis Utrecht. Haar wandobjecten en een interview verschenen op Werklicht Tv Rotterdam.
In mei 2015 werd er een artikel over haar werk, haar motivaties en invloeden in het Engelstalige kunsttijdschrift
'Sachet Mixte' gepubliceerd. In de zomer van 2018 werden haar mixed media schilderijen getoond in twee documentaires over het Mathilde Festival in Terneuzen.
Exposities o.a. in galerie Erumwell Schotland, galerie Werklicht Rotterdam, Museum Bussemakerhuis Born, Tavenu kunsthal Maasland, Artspace Huis der Zotheid Rotterdam, Beeldentuin Z&L Krimpenerwaard, Martinikerk Doesburg tijdens textielfestival, galerie Lokaal 54 Terneuzen en op de Biënnale Hedendaagse Miniatuurkunst Timisoara, Roemenië. 
In de zomer van 2019 is (groter) werk onderdeel van een expositie in Stedelijk Museum Maassluis met als thema de 100-jarige viering van het kiesrecht voor vrouwen. Officiële opening op 11 mei om 11.00 uur. Expositie t/m 4 augustus, Zuiddijk 16-18 in het historische centrum.

www.facebook.com/idabroekhart & www.idabroekhart.blogspot.com

Geen opmerkingen: