aquariusmens

U weet het vast nog wel. Alle commotie rond de kalender-berekeningen van de Maya’s, die zijn gebaseerd op de wiskundige formules van tijdkringen. De spiraalvormige omgang van de zon langs alle twaalf tekens van de dierenriem zou ongeveer 26.000 jaar duren. Er is al veel geschreven over het jaar 2012. De een voorspelde een apocalyptisch einde, anderen een verheven vooruitzicht en dat blijkt de beste optie.

Als hier vragen over zijn, kan ik ze nauwelijks beantwoorden. Deze schattingen zijn ingewikkeld en voor ingewijden. Zij bestuderen het zonnestelsel en de invloed van de bewegende planeten op aarde. Interessant is dat die planeten weer onderdeel zijn van het energieveld van een grotere astronomische cyclus. Cyclussen in het nieuws vanwege de overgang van het Vissentijdperk naar de Aquariusmens op zoek naar waarheid.
Aquarius ontwikkelt zich door de behoefte zich te verbinden met de innerlijke kern; met onzelfzuchtige liefde. Volgens astrologen zal deze energie het bewustzijn, het denken en handelen tijdens de nieuwe cyclus steeds sterker beïnvloeden. Voor de idealisten onder ons een go with the flow; als een new-age hippie het hart volgen! Wat betreft de Waterman is dat geen probleem die neigt naar onafhankelijkheid. Het blijft speculeren, maar voor anderen zal deze instelling ongetwijfeld gevaren meebrengen. Nieuwe schimmige sektes, die aansporen alleen in hun kaders te denken, zullen zeker toeslaan. Niet alleen de katholieke kerk domineert in seksuele excessen. Nu ook de zenboeddhisten, de fundamentalistische islam. De rij wordt langer en langer.

Ooit mocht ik videovertoningen bijwonen van Krishnamurti (1897-1986) een Indiase filosoof. De hart-energie met haar intuïtie, was een van zijn onderwerpen. Tot op hoge leeftijd gaf hij over de hele wereld lezingen en schreef hij boeken over spiritualiteit. Toch wilde hij geen volgelingen, omdat hij van mening was dat degene die een ander volgt de waarheid niet meer volgt. Onvermoeibaar spoorde hij zijn toehoorders aan om vooral het eigen denken te ontwikkelen.

Gedachten hebben op de een of ander manier de meeste energie bij de geboorte van het nieuwe jaar. Iedereen begint vol goede moed zich van alles en nog wat voor te nemen. Menigeen concludeert in die periode dat het tijd is om af te rekenen met zijn of haar verslavingen. Hij of zij besluit bewuster te leven, minder vlees te eten, yogalessen te nemen, als vrijwilliger te werken om zo het grotere geheel te dienen. Mantra’s te zingen om de dagelijkse denk-stroom tot stilstand te brengen. Interessante lezingen bij te wonen. Wat mij betreft allemaal prima! Als het bij u past gewoon doen, maar wees op uw hoede. Want misschien bent u ook een beetje zoekende. Daar begint het mee. 


Geen opmerkingen: