persbericht 2017

Textiel & Acryl in Tavenuhal

Kunsthal Tavenu en de Grote Kerk in het historische centrum van Maasland starten hun culturele jaar met de expositie "Textiel & Acryl'. In de tentoonstelling maakt de bezoeker kennis met het werk van vier Randstad kunstenaars, waarvan Ida Broekhart met haar hedendaagse textielkunst de initiatiefnemer is. Daarnaast zijn moderne acryl schilderijen van Peter Hofland te zien, de textiele schilderijen van Mary Poppelier - beiden uit Rotterdam-  en de textiele sieraden van Hanneke van Santen net als Ida uit Maassluis.

Ida Broekhart is een gepassioneerd ambassadeur van de moderne textiele kunst, die wereldwijd een revival doormaakt. Textiel is een eeuwenoud medium. In deze expositie zijn textiele schilderijen, wandobjecten en sculpturen gemaakt van gerecyclede materialen; gehaakte textiele sieraden en gezeefdrukte schilderijen op t-shirts. In de kerk zal naast de kleurrijke textiele werken christelijke kunst van Peter Hofland geëxposeerd worden. Ook zijn ontwerpen zijn gedurfd en expressief. In de loop van de expositie zal een video door en over de kunstenaars worden gemaakt.

Op 11 januari geeft Ida Broekhart bovendien een workshop voor de leerlingen van het Kreatiehuis Maasland. Het kunstwerk van deze basisschool kinderen zal worden toegevoegd aan de expositie. Voor de unieke samenwerking tussen Tavenu en de Oude Kerk zijn beide locaties vanaf 7 t/m 29 januari 2017 geopend op zaterdag, zondag, en woensdag van 14.00 - 17.00 uur. Daarnaast is er de mogelijkheid om een afspraak te maken buiten de openingsuren om. De feestelijke kick-off is op zaterdag 7 januari om 14.00 uur in de Tavenu, Pynasplein 5, Maasland

Maassluise Courant & Midden Delftland krant, januari  2017

Geen opmerkingen: